Bir evi boyamanın maliyeti nedir? Bugün, boya badana fiyatları 2021 yazımızda elimizden geldiğince bu soruyu ele alacağız. Dairenizi boyamak, mülkünüzün bakımlı olması ve değeri açısından akıllıca bir yatırımdır. Peki, bu işin maliyeteni nasıl belirleyebiliriz? İster kendiniz, ister profesyonellere bırakın; evinizi boyamak söz konusu olduğunda göz önünde bulundurmanız gereken bazı hususlar var.

Yaşadığınız yer, evin metrekaresi, odaların eşyalı ya da eşyasız olması, tadilat durumu, kapıların boyaya dahil edilmesi, kullanılacak malzemelerin kalitesi ve boya türü fiyatlarda belirleyici etmenlerdir.

Yazımızda, maliyeti minimumda tutmak için size birkaç ipucu da vereceğiz. Şimdi gelin, detaylara giriş yapalım.

Boya Badana Fiyatları 2021

2021 yılı için eşyalı bir evin iç cephesini boyamanın ortalama maliyeti 850TL ile 1550TL arasında değişmektedir. Aşağıdaki fiyatlara boya ve boya malzemeleri dahil değildir.

  • 1+0 dairenin tahmini boya badana fiyatı 850TL
  • 1+1 1100TL
  • 2+1 1300TL
  • 3+1 1550 TL civarındadır.
Boya badana fiyatları 2021 yazısı için kullanılan görselde, beyaz duvarları olan harika bir salon var.

Boya Badana Fiyatları 2021.

Boyacıyım ekibi, projenize göre size ey uygun boya markasını sunacaktır. Yatak odası, salon ya da mutfağınız için renk tercihinde kararsızsanız, danışmanımızdan ücretsiz yardım alabilirsiniz.

Not: Evinizin büyüklüğü ve boya markası fiyatlarda yukarı ya da aşağı yönde oynama yapacaktır. Duvarlarınız hasar boyutu ekstra işçilik gerektirdiğinden maliyeti yükseltecek. Ek olarak, kapı ve tavanlar boyamaya dahilse, maliyeti yukarı yönde etkileyecektir. Bu rakamlar tahminidir. En net boya badana fiyatını boyacı ustası adresinize gelip dairenizi gördükten sonra verecektir.

Eşyasız Dairelerde Boya Badana Fiyatları 2021

Eşyasız boya badana fiyatları 2021 için kullanılan görselde, içinde sadece çiçek saksısı olan bir oda var.

Eşyasız Boya Badana Fiyatları 2021.

Eşyasız bir evde çalışmak, boyacı ustası açısından daha kolaydır. Diğer yandan, eşyaları zarar vermeden odaların ortasına çekmek ve koruma altına almak ise, oldukça zahmetli ve zaman alan bir iştir. 2021 yılının tahmini fiyat listesi şu şekilde:

  • 1+0 600TL
  • 1+1 850TL
  • 2+1 1000TL
  • 3+1 1390TL civarındadır.

Boya ve boya malzemeleri bu fiyatlara dahil değildir. Yine, yukarıda bahsettiğimiz nedenlere bağlı olarak fiyatlarda değişiklikler olabilir.

Ev Tipine Göre Boya Badana Fiyatları

Bazı daireler 85 metrekare olmasına rağmen 3+1 olabilmektedir. Duvar yüzeyi ne kadar çok olursa, boya ihtiyacı da bir o kadar fazla olacaktır. Duvarların yüksekliği, erişim kolaylığı ve yüzey koşulları gibi faktörlere göre değişiklik gösterir.

Oda Oda Boya Badana Fiyatları 2021

Ortalama boyama maliyeti odadan odaya değişiklik göstermektedir. Fiyatlar genellikle odaların tasarımına ve büyüklüklerine göre belirlenir.

Oda oda boya badana fiyatları için kullanılan görselde, yarı mat beyaz renge boyanmış bir yatak odası var.

Oda Oda Boya Badana Fiyatları 2021.

Yatak odalarının ortalama boyutu, 15-20 metekaredir. Bu durumda, boya ve işçilikle birlikte fiyat 650-750 TL aradında değişebilir. Oturma odaları en geniş alanlardır ve boya badananın tamamlanması daha uzun sürer. Bu nedenle maliyeti daha fazla olacaktır. Boya ve işçilik dahil, bir salonun tahmini boyama maliyeti 800 ile 1200 TL arasında değişiklik gösterir. Banyo boyamak, yapabileceğiniz en kolay boya işidir. Banyonun büyük bir kısmını fayanslar kaplamaktadır ve boyanacak yüzey çok azdır. Haliyle, maliyeti de düşüktür. Mutfaklarda da fayans ve mutfak dolaplarının olması, boya işini kolaylaştırmakta ve maliyeti azaltmaktadır. Fiyat aralığı; 400 TL – 650 TL.

Boya Çeşitleri

Görselde, pembe renkli saten boya kutusunun üstünde bir fırça var.

Boya Badana Fiyatları 2021 – Boya Çeşitleri.

İç cepheler için genel anlamda 3 farklı boya çeşidi vardır: Lateks (akrilik), saten ve yağ bazlı boya.

Lateks Boya

Günümüzde, duvar boyalarının çoğu su bazlıdır; yani lateks. Daha hızlı kurur ve uygulanması kolaydır. Boya rulosu ile yüzeye yuvarlanması gayet basittir. Yüzeylere iyi yapışır ve çevrecidir. Dezavantajı; yağ bazlı boyadan daha az dayanıklı olmasıdır.

Yağ Bazlı Boya

Yağ bazlı boyanın uygulanması zordur ve kokusu ağırdır. Uygulama sonrası kuruması yavaştır. Parlak bir görünüme sahiptir ve kusurları iyi saklamaz. Zamanla sararabilir. Öte yandan, lateks boyadan daha ucuzdur. Mutfak, banyo gibi nemli alanlar için idealdir. Ahşap, kapı, zemin gibi yerlerde kullanılır.

Saten İle Boya Badana

Saten ise silinebilir yarı mat boyalardır. Uygulanması için yüzeyin pürüzsüz olması gerekmektedir. Bu nedenle, boyama öncesi zımparalanır ve macun çekilir.

Bunların dışında, desenli ruloyla birlikte yüzeye desenler vermek için uygulanan ve diğerlerine göre daha pahalı sedef boyalar var. Ayrıca, duvarlarınızdaki renk değişimine gidecekseniz, astar boyaya ihtiyacınız olacak. Astar, boyanın yüzeye daha güçlü yapışmasını sağlar. Yağ ve küf lekeleri olan duvarlarda boya öncesi astar kullanarak lekeler kapatılır. Sonuç olarak boya türleri, uygulama zorluğuna bağlı olarak işçilik fiyatına etki edecektir.

Boya Markaları Fiyatları 2021

Boyanın kaliteli olması kolay uygulanabilirliği, dayanıklılığı ve istediğiniz rengin tam olarak duvara yansıması bakımından iyidir. Kalitesiz olanlar ise, daha sık boya badana yapmanıza sebep olacaktır. Bu da kısa süre sonra, tekrar işçilik parası ödemeniz anlamına geliyor.

Boya seçiminizi kolaylaştırmak için sizlerle bazı markaları paylaştık. Ülkemizde en çok bilinen boya markaları; Filli Boya, Dyo, Marshall, Polisan, Jotun ve Permolit. Projenizin gereksinimlerine ve boyadığınız yüzeyin ne olduğuna bağlı olarak bunlardan birkaçını almanız gerekebilir.

Boya Malzemelerinin Ev Boyamaya Maliyeti

Boya badanayı kusursuz tamamlamak için önemli ekipmanlara ihtiyacınız olacak. Bunlar; fırça, rulo, koruyucu naylon bez ve kağıt bant, zımpara kağıdı, alçı, astar, merdiven, temiz kova ve boya. Tüm bu malzemeleri nalburdan kendiniz alabilir ya da anlaştığınız bir İstanbul boyacı ustasından temin etmesini isteyebilirsiniz. Her sektörde olduğu gibi, kalitelerine göre farklı fiyatlarda boya malzemeleri mevcut.

Boyacıyım olarak biz, kaliteli olanlarını tercih etmekteyiz. Çünkü, kalitesiz bir fırça bile duvarlarda izlere sebep olabilmekte ve uygulanması daha çok zaman almaktadır.

Boya malzemelerinin ev boyamaya maliyeti konusu için kullanılan görselde, süpürgelikleri maskelemek için kullanılan kağıt bantlar var.

Boya Malzemelerinin Ev Boyamaya Maliyeti.

Boya malzemelerinin fiyatları mağazadan mağazaya değişmektedir. Ortalama fiyat aralıkları ise, şu şekilde:

  • 10cm parmak rulo 6 TL – 20 TL
  • 25cm boya rulosu 10 TL – 25 TL
  • Kestirme fırçası 5 TL – 15 TL
  • Katlanır merdiven 150 TL – 400 TL
  • 1 adet koruyucu naylon örtü
  • 1 adet kağıt bant 5 TL – 18 TL
  • 1 kg alçı 7 TL – 10 TL
  • Zımpara kağıdı 5 TL – 9 TL
  • Kova 20 TL – 30 TL
  • Spatula 15 TL – 45 TL

Ev boyama gerçekten tecrübe gerektiren bir iştir. Projenizi uygun fiyata bitireyim derken, en ufak bir hata size daha pahalıya mal olabilir. Bu yüzden, işi profeyonel ellere bırakmanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca, boya badana işini ev sahiplerinin yapması, deneyimli bir ustaya oranla 2 kat daha uzun sürmektedir. Tabi ki bu, sahip olduğunuz beceriye göre değişebilir.

Boya Badana İşçilik Fiyatları 2021

Boya badana fiyatları yazısı için kullanılan görselde, İstanbul boyacı ustası bir odanın tavanını boya rulosu ile boyuyor.

Boya Badana Fiyatları 2021 – İşçilik.

Şüphesiz, en büyük maliyet işçiliktir. Onarım ve tadilat işleri ne kadar çoksa, boya badana fiyatları da o kadar artacaktır. Boyacı ustası zamanının çoğunu duvar yüzeyini hazırlamakla geçer. Alçıpan tamiri, su sızdıran tesisata yakın duvarların tadilatı, delik ve çatlaklara alçı çekme ve zımparalama genel hazırlık aşamalarıdır. Ev oldukça eskiyse ve tüm yüzeyler gelişigüzel yapılmış sıva yüzünden düz değilse, yüzey hazırlığı 1-2 gün alabilir.

Boyacı eşyalı evde çalışacaksa, eşyaları boya sıçramasından korumak için odaların ortasına toplayıp üstlerine naylon poşetler serecektir. Bu da daha çok emek ve zaman demektir.

Boya Badana Fiyatını Etkileyen Diğer Faktörler

Aşağıda, iç cephe boyama maliyetini ekstra etkileyen faktörleri sıraladık:

  • Duvarlarda sert renk değişikliğine gitmek daha fazla kat gerektirir.
  • Çok sayıda kapı ve pencere içeren odayı boyamak fiyatı azaltabilir.
  • Odanın bir yanını sedef boyası kullanark desenlerle süslemek ekstra maliyet demektir.

Boya Badana Fiyatını Aşağıya Çekin

Evinizi tepeden tırnağa profesyonellere boyatmanın birçok avantajı vardır. İşi kendiniz yapmak zorunda kalmayacak ve değerli zamanınız size kalacak. Merdivene çıkmak gibi güvenlik riskleriyle karşılaşmayacaksınız. Ayrıca, projeniz dört dörtlük, içiniz de rahat olacak. Deneyimli bir ustayla evinizin değeri de artacak. Öte yandan, tüm bunlara sahip olmak bütçeniz dahilinde hareket etmek zorundasınız.

Peki, boya badana işini makül fiyata nasıl indirebilirsiniz? Güvenebileceğiniz ustayı nasıl bulacaksınız?

  1. Boyacı Ustalarından Teklifler Alın

    Bir yandan ekonominizi düşünürken, diğer taraftan kaliteden de ödün vermemelisiniz. Bunun için farklı ustalardan fiyat teklifi alın. Onlara ev boyama ve tadilat projenizi eksiksiz anlatın. Neler yapabileceklerini öğrenin.

  2. Müşteri Görüşlerini Değerlendirin

    Geçmiş müşterilerin yorumlarını okuyun. Özellikle, boyacıların zamanında gelip gelmediğini, eşyalara boya dökülmelerinden koruduklarını, projeyi zamanında tamamlayıp tamamlamadığını, evi temiz tutup tutmadığını öğrenin ve tek tek değerlendirin.

  3. Renk Tercihinde Stratejik Olun

    Görselde, bayan bir müşteri elinde renk kartelası tutarak evini hangi renge boyayacağına karar veriyor.

    Boya Badana Fiyatları 2021 – Renk Tercihi.

    Duvarlarınızda renk değiştirmek yerine aynı renge boyamak – boya iyi durumdaysa – 1 kat boya yeterli olabilir. Dış cephelerde ise, koyu renkler açık renklerden daha çabuk solar. Bu nedenle, daha sık boyamanız gerekebilir. Kaliteli astar boya kullanmak daha az kat boya harcamanızı sağlayacaktır. Her odayı farklı renk tonlarıyla boyamak da daha pahalıya mal olacaktır. Aynı rengi birden fazla odada kullanmanız paradan tasarruf etmenize vesile olacaktır. Duvar boyası renklerini keşfetmek ve karar vermek için burayı ziyaret ediniz.

    Son olarak, boya ne kadar parlak olursa, fiyat o kadar yüksek olur. Tabi, bu da markadan markaya farklılık gösterecektir.

Uygun Boya Badana Fiyatları Boyacıyım’da!

Uygun Boya Badana Fiyatları 2021 için kullanılan görselde, baba kız boya fırçasıyla karton bir evi boyuyor.

Uygun Boya Badana Fiyatları 2021 – Boyacıyım.

Sonuç olarak, iç cephe boyama maliyetini etkileyen birçok etken var. Boya badana fiyatları 2021 ev tipine, alanın büyüklüğüne, renk seçiminize ve boyanacak yüzey koşullarına göre şekillenmektedir. İstanbul boyacı ustası Boyacıyım olarak uygun fiyata kaliteli hizmetler verdiğimizi belirtmek isteriz.