Türkiye’nin en güzel renklerini sizler için bir araya getirdik. Filli BoyaMarshall, Dyo, Polisan Elegans ve Jotun markalarına ait iç cephe duvar boyası renkleri burada! Duvarlarınızı boyamadan önce, aşağıdaki seçenekleri değerlendirin ve renginizi bulun! Çünkü doğru boya renklerini seçmek, inanın ki evinizde büyük fark yaratacak.

Kremsi beyazdan koyu tonlara uzanan nötr renkler, içinizi ısıtacak kırmızı tonlar ya da doğayı evinize taşıyan yeşil ve toprak tonlar. Aralarında seçim yapabileceğiniz yüzlerce iç cephe rengi var. Peki, sizin renginiz hangisi?

Sayfamızda bulunan aram motoruna marka ismi, renk adı ya da rengin numarasını yazarak arama yapabilirsiniz. Lütfen farenizi aşağıya doğru kaydırın ve en trend iç cephe duvar boyası renklerini keşfedin!

İç Cephe Duvar Boyası Renkleri

Filli Boya Yeşilsu Boya Rengi2024-01-18T21:52:32+03:00
Filli Boya Yaprak 160 Yeşil Boya Rengi2024-01-18T21:42:35+03:00
Filli Boya Yağ Yeşili Boya Rengi2024-01-18T21:35:04+03:00
Filli Boya Verde Yeşil Boya Rengi2024-01-18T20:49:57+03:00
Filli Boya Sarmaşık Yeşil Boya Rengi2024-01-18T20:41:32+03:00
Filli Boya Nisan 10 Yeşil Boya Rengi2024-01-18T20:35:11+03:00
Filli Boya Nil Yeşili Boya Rengi2024-01-18T12:09:09+03:00
Filli Boya Limoni 230 Yeşil Boya Rengi2024-01-18T11:59:40+03:00
Filli Boya Limoni Yeşil Boya Rengi2024-01-18T12:01:14+03:00
Filli Boya Kalsit Yeşil Boya Rengi2024-01-18T21:59:22+03:00
Filli Boya Kaktüs 25 Yeşil Boya Rengi2024-01-18T11:14:38+03:00
Filli Boya Kaktüs 20 Yeşil Boya Rengi2024-01-18T11:03:55+03:00
Filli Boya Haki Yeşil Boya Rengi2024-01-18T10:22:18+03:00
Filli Boya Göcek Turkuazı Boya Rengi2024-01-18T22:02:08+03:00
Filli Boya Buz Beyazı Boya Rengi2024-01-18T21:58:12+03:00
Filli Boya Buket 205 Yeşil Boya Rengi2024-01-17T22:10:42+03:00

Hatırlatma: Yukarıda paylaştığımız renkler; kullandığınız cihazın ekran çözünürlüğü, ekran ışığı, renk ve parlaklık ayarları ve diğer sebeplerden dolayı farklı görünebilir. Bu nedenle, buradaki renklere güvenmemelisiniz. İç cephe duvar boyası renk seçiminizi kesinlikle gün ışığında yapmanızı öneriyoruz.

İç Cephe Duvar Boyası Renkleri Videoları

İç cephe duvar boyası renklerini videolarımızdan da takip edebilirsiniz. İyi seyirler dileriz.

Polisan Beyaz Düşler

Polisan Grinin 20 Tonu

Dyo Mavi / Turkuaz Boya Renkleri

Dyo Mor / Lila Boya Renkleri

Dyo Sarı / Hardal Boya Tonları

Dyo Turuncu / Bakır Boya Tonları

Dyo Yeşil / Haki Boya Renkleri

Filli Boya Kahverengi Tonlar

Filli Boya Pembe Boya Renkleri

Filli Boya Sarı Boya Renkleri

Filli Boya Turuncu Boya Renkleri

Filli Boya Mor İç Cephe Renkleri

Filli Boya Kırmızı İç Cephe Renkleri

Dyo Bej / Kahve İç Cephe Renkleri

Marshall Beyaz İç Cephe Renkleri

Jotun Yeniden Keşif Koleksiyonu

Filli Boya Bej İç Cephe Boya Renkleri

Filli Boya Gri İç Cephe Boya Renkleri

Dyo Gri/Beyaz İç Cephe Boya Renkleri

Dyo Kırmızı/Magenta İç Cephe Boya Renkleri

Polisan İç Cephe Renk Kartelası

Filli Boya Beyaz İç Cephe Boya Renkleri

Filli Boya Mavi Boya Renkleri

İç Cephe Duvar Boyası Markaları ve Renkleri

Türkiye’nin en güvenilir ve kaliteli boya markalarını aşağıda, başlıklar halinde bulabilirsiniz.

Filli Boya

Filli Boya, Betek Boya Kimya ile Avrupa’nın en büyük  dekoratif boya üreticisi Daw işbirliğiyle 1993 yılında kurulmuş dev bir boya markasıdır. En güncel teknolojileri kullanarak tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Kaliteli üretim yapan öncü ve yenilikçi marka Betek, ülkemizde boya sektörünün en güçlü firmalarından biri konumunda. Markanın en önemli stratejisi, tam müşteri memnuniyetini sağlamak ve sürdürmektir.

Filli Boya’nın su bazlı iç cephe duvar boyası renkleri şunlardan oluşmaktadır:

  • Filli Boya 2020 Renk Trendleri
  • Filli Boya İç Cephe Renk Koleksiyonu 2020
  • Alpina Renklendirme Sistemi
  • Stil Sahibi Evler
  • İpeksi Serisi Kartelası
  • Renxmatic İç Cephe Renk Kartelası
  • Değerli Taşlar Kartelası
  • Turkuaz – Mercan Renk Kombinleri

Kaynak: Renklerimiz

Dyo

DYO’nun hikayesi, 1927’de İzmir Şeritçiler Çarşısı’nda açılan “Durmuş Yaşar Müessesesi” ile başlıyor. 1954’te İzmir’de açılan Türkiye’nin ilk boya fabrikasıyla ülkemizde boya sektörünün öncüsü bir markadır. Bilim ve çözüm odaklı yaklaşım ve farklı sektörlerden müşterilerinin ihtiyaçlarını analiz ederek ürün geliştirmek, markanın öne çıkan özellikleridir. “Öğrenmeye Değer”, “Ustalığa Değer” ve “Okullara Değer”; “Yarınlar İçin Değer” sürdürülebilirlik kapsamında gerçekleştirdikleri önemli projelerdir.

Dyo iç cephe duvar boyası renkleri, sırasıyla şu kartelalardan oluşmaktadır:

  • Bej/Kahve
  • Gri/Beyaz
  • Kırmızı/Magenta
  • Mavi/Turkuaz
  • Mor/Lila
  • Sarı/Hardal
  • Turuncu/Bakır
  • Yeşil/Haki

Kaynak: İç Cephe Renklerimiz

Marshall Boya

Dünyanın en büyük küresel boya ve kaplamalar şirketi ve özel kimyasalların ana üreticisi olan AkzoNobel, 1954 yılında Marshall’ı öncü marka olarak ülkemize kazandırmıştır. Evlerimize renk katan Marshall iç cephe duvar boyası renkleri ise, şu şekilde:

  • Beyaz
  • Kırmızılar
  • Turuncular
  • Altın Renkleri
  • Sarılar
  • Açık Yeşiller
  • Yeşiller
  • Okyanus Yeşilleri
  • Maviler
  • Menekşeler
  • Natürel
  • Toprak

Kaynak: Renk Paletleri

Polisan Elegans

Polisan, ilk olarak 1985 yılında boya üretimine başlamış ve büyük ilerleme kaydetmiştir. Geliştirdikleri Elegans markalı üst sınıf iç cephe duvar boyası ile Türkiye pazarında lider konuma gelmeyi başarmıştır. Polisan Elegans iç cephe boyaları şunlardır:

Kaynak: İnşaat Grubu>İç Cephe>Boya

Jotun Boya

Norveç’te kurulmuş olan Jotun, 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren uluslararası dev bir markadır. Boya ürünleri, zorlu hava şartlarında bile en iyi performansı göstermek üzerine geliştirilmektedir. Sadakat, ilgi, saygı ve cesaret, markayı başarıya taşıyan önemli değerlerdir. (Bkz.)

Aşağıda, Jotun iç cephe duvar boyası renkleri koleksiyonlarını sıraladık. Keşfedin ve ilham alın!

  • Yeniden Keşif Koleksiyonu
  • En Güzel Renklerimiz
  • Eve Dönüş Koleksiyonu
  • Hayatın Ritmi Renk Koleksiyonu
  • Kimlik Renk Koleksiyonu

Kaynak: Jotun İç Cephe Renkleri

İç Cephe Duvar Boyası Renkleri Çeşitleri

Parlaklık seviyelerine göre; mat, yumurta kabuğu, saten, yarı parlak ve parlak olmak üzere 5 farklı boya çeşidi vardır.

İç Cephe Duvar Boyası Renkleri Çeşitleri.

Mat (Düz) Duvar Boyası

En az parlaklığa sahip bir boya çeşididir. Duvarda yansıma yapmaz ve yüzeye pürüzsüz bir doku kazandırır. Çivi delikleri gibi kusurları iyi gizler. Mat boya ile rötuş yapmak kolaydır. Ancak, diğerleri kadar dayanıklı değildir.

Yumurta Kabuğu Duvar Boyası

Yumurta kabuğu, iç cephe duvar boyası renkleri içerisinde en popüler boya türlerinden biridir. Düz boyalara nazaran biraz daha parlaktırlar. Yüzeye yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm sağlar. Mat boyalardan daha dayanıklıdır. Koridor, oturma odası ve girişler gibi orta yoğunluklu alanlarda kullanımı idealdir.

Saten Boya

Zarif ve kadifemsi bir parlaklığa sahip saten iç cephe duvar boyası renkleri, duvar dekorasyonunda sıkça tercih edilen bir boya türüdür. Mekana yumuşak bir parlaklık katar. Temizlenmesi kolaydır. Küflenmeye ve neme karşı dirençlidir. Bu nedenle sateni mutfak, çocuk odası ve banyo gibi trafiğin yoğun olduğu yerlerde kullanmak harika bir seçimdir.

Yarı Parlak Duvar Boyası

Yarı parlak boya, yansıtıcıdır ve odalara şık bir görünüm verir. Oldukça dayanıklıdır ve kolay kolay küf tutmazlar. Mutfak, banyo gibi nemli alanlarda etkilidir. Tek olumsuz yanı, yüzeydeki kusurları göstermesidir.

Parlak İç Cephe Duvar Boyası Renkleri

Adından da anlayacağınız gibi, en parlak boya çeşididir. Aynı zamanda, en dayanıklısıdır. Temizlenmesi zahmetsizdir. Kapı, mutfak, pencere pervazları, süpürgelikler ve banyolar için mükemmeldir.

Son Moda Boya Renkleri

Aralık ayına her yaklaştığımızda, boya uzmanları önümüzdeki yıl evlerimizin duvarlarını süsleyecek renkleri tanıtmaktan heyecan duyuyorlar. Son moda iç cephe duvar boyası renkleri, dönemin şartlarına ve o anki ruh halinize göre dönem dönem değişebilir. Örneğin, bulaşıcı hastalıkların çoğaldığı ve doğaya hasret kaldığımız şu günlerde, yeşil ve toprak tonlar size daha cazip gelmesi normaldir. Peki, gelecek 10 yıl hangi renkler trend olacak?

Bazı renkler var ki modası asla geçmez. Açık ve nötr renklerden bahsediyoruz. Kum beji, kum beyazı, nötr krem, açık gri, fildişi beyazı, mat beyaz, deniz köpüğü yeşili, açık mavi ve yeşil tonlar, her zamanki gibi duvarlarımızdaki yerlerini alacaklar.

Sıcak tonlara bakacak olursak, rustik kırmızı, hardal sarısı, yanık turuncu, killi toprak, kese kağıdı ve Filli Boya’dan Hasır 295, evinizin atmosferini uzun yıllar ısıtacaktır.

Mürekkep mavisi, asker yeşili, zeytin yeşili, antrasit, yaprak yeşili, kahverengi ve koyu kurşun, vurgulamak istediğiniz duvarda kullanacağınız koyu renklerdir.

Greige, misty aqua, cesur toprak, mavi-yeşil ve merlot ise, uzmanlarca tavsiye edilen yeni nesil duvar boyası renklerinden bazılarıdır. Anlaşılan o ki, doğaya yolculuğumuz evimizde başlıyor.

Doğru İç Cephe Duvar Boyası Renk Seçimi

Doğru İç Cephe Duvar Boyası Renkleri Seçimi.

Doğru iç cephe duvar boyası renkleri seçmenin en kolay yolu, sevdiğiniz renklere yönelmektir. Sevdiğiniz tonları temel alarak odalarınızda dekorasyon seçimine gidebilirsiniz. Farklılık peşindeyseniz ve renk tercihinde kararsızsanız, renginizi bulmada size birkaç yöntem sunabiliriz.

  1. İlham Alın.

    Dergiler, boya markalarının blog sayfaları, Pinterest ve Instagram üzerinde binlerce ev boyama fikri var. En çok hoşunuza gidenlere odaklanın ve aralarında bir seçim yapın.

  2. Mobilyalarınıza Uygun Bir Renk Şeması Yapın.

    Genel anlamda, eşyalarınızda hangi renkler hakim? Elinize bir renk kartelası alın ve renkleri tek tek mobilyalarınıza tutun. Aralarındaki uyumu ve renk eşleşmesini inceleyin. Bizce, şimdiden 6 tane renk buldunuz bile.

  3. Parlaklığı Ayarlayın.

    Duvarlarınızdaki kusurları örtmek istiyorsanız, az parlak veya mat renkleri tercih edin. Parlaklığa göre duvar boyası çeşitlerine yukarıda detaylıca bahsettik.

  4. İç Cephe Duvar Boyası Renkleri İle Odanızı Daha Büyük Gösterin.

    Açık renkler, küçük alanları olduğundan daha büyük gösterme eğilimindedir. Koyu tonlar ise, duvarlara yakınlık hissi verir. Odalarınız küçükse, beyaz tonları kullanabilirsiniz.

  5. Evinizin Atmosferini Belirleyin.

    Renklerin ruh halimizi doğrudan etkileyebilir. Örneğin, fildişi mutluluk verici bir renktir. Maviler, insana huzur ve rahatlık veriyor. Pembe tonlar ise, iyimserlik ve neşe duyguları kazandırıyor. Evin enerjisini ve ışığını yükseltmek isterseniz, sarıdan başkasına bakmamalısınız.

  6. Renk Danışmanıyla Çalışın

    İç cephe duvar boyası renkleri seçiminde emin değilseniz, bir renk danışmanına yönelebilirsiniz. Renk danışmanları, evinize özel renk paleti hazırlayabilir. Projeniz üzerinden size fikirler verebilir. Hatta, evin aydınlatması konusunda size öneriler bile sunabilirler.

    Boyacıyım uzmanlarından ücretsiz danışmanlık desteği alabilirsiniz.

Bunları Biliyor musunuz?

İç Cephe Duvar Boyası Renkleri İle İlgili Önemli İp Uçları.

Boyanın gücünü asla hafife almamalısınız. İç cephe duvar boyası renkleri, eski mobilyalarınızı yeni, yeni mobilyalarınızı eski gibi gösterebilir. İşte, size birkaç ipucu:

Raflarınızdaki aksesuarlarınızı ön plana çıkarmak için rafların arkasını vurgulu bir renkle boyayın.

Tavanlarınızın olduğundan daha uzun görünmesini istiyorsanız, duvarlarınızı döşemeye benzer bir renge boyayın.

Evinizde kusursuz bir renk uyumu elde etmek için iç panel kapılarınızı ve tavanlarınızı duvarlarla birlikte boyayın.

Sevdiğiniz iç cephe rengini duvarlarınıza uygulamadan önce,, odanın birden fazla noktasında test edin. Pencereye yakın yüzeylerde, kapıya uzak duvarın bir bölümünde, aksesuarların üzerinde ve zemine yakın alanda uygulayabilirsiniz. Böylece, rengin nasıl görüneceğine dair bir fikir sahibi olacaksınız.

Kolayca silinebildikleri için mutfak ve banyoda yarı parlak boyalar kullanın.

Kaliteli boya fırçası ve rulosu kullanın. Çünkü 5 Liralık ucuz bir fırça duvarınızda tırmık izlerine sebep olabilir.

Astar, son kat boyanın rengini dorudan etkiler. Lekeleri kapatmak ve boyanın rengini daha doğru vermek için astardan yararlanın.

Boya rengi, koşullara göre farklı görünebilir. Örneğin, rengi mağazadan çıkarılıp güneş ışığında baktığınızda, değişik olduğunu fark edeceksiniz. Bu nedenle, boyayı satın almadan önce, seçtiğiniz rengi test etmeniz öneriyoruz.

İç Cephe Duvar Boyası Renklerin Anlamları

İç cephe duvar boyası renkleri, insaların kökeni ve kültürlerine göre farklı duyguları tanımlamaktadır. Ancak şurası bir gerçek ki renkler bilinçaltımızı farklı şekillerde etkileyebilir. İşin içinde hisler olduğunda, renk tonlarını genellikle 2 ana gruba ayırırız: Sıcak ve soğuk renkler.

Kırmızı, evrensel olarak gücü, coşkuyu, cesareti ve tutkuyu temsil eden sıcak bir renktir. Sarı ve kırmızının birleşimiyle oluşan turuncu tonlar, motive edici ve harekete geçiricidir. Güneş ışığı denildiğinde ise, akla ilk gelen renk sarıdır. Aydınlık, umut, güven ve başarının sembolüdür. Beynin sol tarafını uyardığı için hızlı karar almaya ve net düşünmenize yardımcı olur. Kahverengi, samimiyeti ve dürüstlüğü ifade eden sıcak bir renktir. Ne yazık ki en az sevilen renkler arasındadır. Tek başına sade görünen bu renk mavi, yeşil gibi tonlarla kullandığınızda oldukça zariftir.

Dünyayı toz pembe görmek” deyimini hepiniz duymuşsunuzdur. Kırmızı ve beyazın birleşimi pembe, genellikle iyimserlikle ilişkilendirilir. Deniz ve gökyüzünü çağrıştıran mavi, güven ve huzur verici soğuk bir renktir. Doğa, sağlık ve refah gibi kavramları ise yeşil ile anlamlandırırız. Kırmızı ve mavi karışımı olan mor, kalite, lüks gibi kavramları çağrıştırır. Ancak, iç mekanda aşırı kullandığınızda, sinirlilik uyandırabilmektedir. Bu nedenle, yumuşak renklerle birlikte odanızın bir duvarında kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Gri, nötr olduğu için dengeleyicidir. Aynı zamanda, olgunlukla bağlantılıdır.

Boyacıyım İle Evinize Renk Katın!

Yeni bir eve taşındınız ve kendinizi oraya ait hissetmek istiyorsunuz. Bunun en basit adımı iki kat boyadan geçiyor. Piyasada binlerce iç cephe rengi mevcut ve hepsini burada sizler için derledik. Şayet, renk seçiminde hala kararsızsanız, profesyonel yardım için bizimle şimdi iletişime geçin.

Evinize renk katın!

İstanbul Boyacı Ustası Hizmetleri İçin Hemen Arayın

Boyacıyım, ev boyamanın her aşamasında yanınızda!