İç Cephe Boyama

İç Cephe Boyama2021-01-26T15:48:43+03:00

Eviniz, en kaliteli iç cephe boyama hizmetini ve kusursuz bir yüzeyi hak ediyor. Boyacıyım olarak titiz bir çalışmayla sunduğumuz iç mekan boyama hizmetlerimiz, evinizin veya işyerinizin genel görünümünü değiştirecek! İstanbul boyacı ustalarımız, kusursuz bir alan elde etmek ve siz değerli müşterilerimizi mutlu etmek için dürüstlük ve uzman hizmet felsefesi ile çalışmaktadır. İster yeni bir konut olsun, isterse evinizi yenileyin ya da satmaya karar verin, duvarlarınızda inanılmaz sonuçlar sağlayacağımızı ve size gerçek çözümler sunacağımızı garanti ediyoruz.

20 yılı aşkın tecrübeye sahip uzman ekibimiz, güzel evler yaratmak için titizlikle çalışıyor. Tüm duvarlar yüksek kaliteli boya ve malzemelerle boyanmakta, bu da yaşadığınız ortamda yıllarca keyif alacağınız anlamına gelmektedir.

İç Cephe Boyama Hizmeti

Evinizin iç cephesini boyamak, zahmetli ve stresli bir iş olabilir. Boyacıyım ustaları, boyama sürecini her adımda olabildiğince kolay ve sorunsuz hale getiriyor. Fiyat teklifinden hazırlık aşamasına ve projenin teslimine kadar iç cephe bizim kontrolümüzde. Bir kat boyanın bile iç mekanınıza neler yapabileceğine şaşıracaksınız. İster tek bir odayı ya da tavanları, isterse tüm evinizi boyamak isteyin, başlamaya hazırız.

Boyacıyım’ın kendini işine adamış ustaları, tüm projelerin üstesinden gelecek donanıma sahiptir. Duvarların tadilatında tutun da son kat boyaya kadar her şey sorunsuz işler. Evinizi görsel olarak daha çekici bir yer haline getirmeye yardımcı olmak ve beklentilerinizi aşmak için tutkuyla çalışıyoruz. Boyama işinin bütçeniz dahilinde zamanında bitirilmesinin önemini anlıyoruz. Boyama bittikten sonra, mekanın güzelliği yaşamanız ve zahmete girmemeniz için evinizi temiz bir şekilde bırakıyoruz.

Şimdi, iç cephe boyama sürecimizle ilgili ayrıntılardan bahsedelim mi?

İç çephe boyama hizmetimiz için kullanılan görselde, Boyacıyım ustası tarafından fil dişi rengine boyanmış bir evin odası var.

İç Cephe Boyama Sürecimiz

Boyacı ustalarımız, projenizi yüksek standartlarda ve hızlı bitirebilmek için mümkün olduğunca kesintisiz çalışmaktadırlar. Ücretsiz fiyat teklifi, renk seçimi, alanı koruma, hazırlık, uygulama ve temizlik, iç mekan boyama işimizin adımlarıdır.

Fiyat Teklifi Alın

Web sitemizde bulunan Ücretsiz Teklif Al formunu bize göndererek ya da direk bizi arayarak bizden tahmini bir rakam alabilirsiniz. Boyanın uygulanacağı alanın metrekaresi, kaç oda boyanacağı ve tadilatın boyutuna göre size yaklaşık bir maliyet sunabiliriz.

Duvarlardaki çatlaklar ve delikler, nemden dolayı dökülmüş sıvalar, alçıpan tamiri ve tavanın durumu işçilik maliyetini yükseltecektir. Kapı, dolap ve pencerelerin boyanması gibi ekstra ihtiyaçlar da fiyata etki edecektir.

İç cephe boyama için en doğru fiyatı, ustamız evinizi gördükten sonra verecektir. Ekonomik koşulları göz önünde bulundurarak en uygun fiyatı sağlayacağımızdan emin olun.

İç cephe boyama için fiyat teklifi alın konusu için kullanılan görselde, İstanbul boyacı ustası iki katlı bir eve boya fiyatı için megafon ile sesleniyor.

Renk Seçimi

Evinizi eşsiz renklerle buluşturmak için öncelikle renginizi seçmeniz gerekecek. Doğru rengi seçmek ise, iç cephe boyamada işin en zor kısımlarından biridir. Tabi, bunu tek başına yapmak zorunda değilsiniz.

İhtiyacınız olursa, size boyanın rengini ve türünü belirlemenize yardımcı olabilir ve ücretsiz renk danışmanlığı yapabiliriz. İstanbul boyacılarımız, iç cephe boya renkleri konusunda size rehberlik edecektir.

Duvarınızda bulunan rengin aynısını isterseniz, eski boya kutusunu gösterebilir ya da hatırlıyorsanız, markayı ve rengini söyleyebilirsiniz.

İç mekan boyamada birinci adım olan renk seçimi için kullanılan görselde, bayan bir müşterimiz Boyacıyım firmamızın sunduğu mavi, pembe, gri ve beyaz duvar renkleri arasında bir tercih yapıyor.

İç Cephe Boyama Hazırlık Aşaması

Boyacılarımız, evinizin içini eksiksiz hazırlayacak ve tüm eşyalarınızı koruyacaktır. Eşyalarınızı odanın ortasına toplayarak duvarlardan uzaklaştırıyorlar. Üzerine naylon örterek olası boya sıçramalarından koruyorlar. Süpürgelikleri bantlıyor ve duvara yakın zemine plastik mavi örtü seriyorlar. Kapılar boyanacaksa, boya gelmemesi için kapı kulplarını ve kilit yerlerini bantlıyorlar. Kapıların altına poşet sererek yerleri muhafaza altına alıyorlar.

Gerekli tedbirleri aldıktan sonra, boyacı ekibimiz, duvar ve tavanlardaki delik veya çatlakları sıva ve alçıyla doldurup yüzeyleri zımparalarlar. Ayrıca, boyası dökülmüş alanı kazırlar ve varsa, duvar kağıdını çıkarıp yüzeyi pürüzsüz hale getirerek temiz bir duvar elde ederler. Artık, duvarlar iç cephe boyama uygulamasına hazır.

İç cephe boyama öncesi hazırlık aşaması için kullanılan görselde, İstanbul boyacı ustası, duvarı boyamadan önce boyaları ve duvarı hazırlıyor.

İç Cephe Boyama Uygulaması

Boyacılarımız, önceki aşamada onarılan alanları astarladıktan sonra, duvarlarınız için üstün kaliteli boyalar uygularlar. Önceden seçtiğiniz düz, mat, saten ya da yarı parlak renginizi olabildiğince hızlı ve verimli çalışarak duvarlarınızı istediğiniz renkle buluştururlar. Duvarın önceki rengine veya seçtiğiniz rengin tonuna göre duvarlara 2 ya da 3 kat boya çekerler.

Bazı odaların boyanması, duvardaki hasara ve alçının kurumasına bağlı olarak 2 gün sürebilmektedir. Kullandığımız boyalar, her ne kadar güvenilir ve sağlıklı olsa da, boya kokusuna hassas olan müşterilerimizi boyanmamış odada dinlemelerini veya uyumalarını tavsiye ediyoruz. Kapı boyamada kullanılan astar ve boya daha etkili koktuğundan kuruması ve konunun çıkması için odayı havalandırın.

İç mekan duvarları boyama uygulaması için kullanılan görselde, İstanbul boyacı ustası, duvarları açık mavi renge boyuyor.

Boyalı Alanlarda Temizlik

Uzmanlarımız günün sonunda, iş tamamlanır tamamlanmaz tüm malzemeleri, kalıntıları ve çöpleri temizleyip kaldırır ve sokağınızdaki çöp konteynerine uygun şekilde atarlar. Ayrıca, mobilyalarınızı eski yerlerine geri koyarlar. Evinizden ayrıldığımızda, tüm odalarınız estetik bir yaşam alanının keyfini çıkarmanız için hazır olacak!

İstanbul boyacı ustalarımızın iç cephe boyama çalışmasından tam anlamıyla memnun kalmanızı sağlamak için destek ekibimiz sizlere memnuniyet anketimize katılmanızı teşvik edecekler. Böylece varsa, olası küçük hataları tespit ederek telafi edebilir ve mutluluğu birlikte paylaşabiliriz.

İç cephe boyama hizmetimizin temizlik aşaması için kullanılan görselde, İstanbul boyacı ustası tarafından boyanıp temizlenmiş evin salonunda oturan anne, baba ve çocuktan oluşan mutlu bir aile var.

Boyama Öncesi Duvar Kağıdı Kaldırma

Evinizde modası geçmiş eski bir duvar kağıdınız varsa, büyük olasılıkla sihirli bir boya fırçasıyla kapatmak isteyeceksiniz! Sorun şu ki, duvar kağıdını kaldırmak son derece zaman alıcı ve can sıkıcı olabilir. Duvar kağıdınız köşelerden veya ek yerlerden kıvrılıyorsa, büyük olasılıkla yapıştırıcıdan kolay bir şekilde çıkabilir.

Duvar kağıdını kaldırdıktan sonra, iç cephe boyama işinde harika sonuçlar elde etmek için hayati birkaç adım var. Boyacıyım ustaları, duvar kağıdı itinayla çıkarıp kalan tutkal kalıntısını kazıyarak temizler. Kalan tutkal kalıntısını kapatmak için duvarları yağ bazlı bir astarla astarlarlar. Aksi takdirde, lateks boya ile reaksiyona girer ve bu da duvarda istenmeyen sonuçlar ortaya çıkarır. Ardından, pürüzsüz bir duvar dokusuna sahip olmak için alçıpan ve zımparalama uygulamasına geçerler.

Duvar kağıdını boyamak da mümkündür. Mevcut duvar kağıdı gerçekten harika durumdaysa ve kağıt kenarlardan kalkmamışsa, son seçenek olabilir. Bu durumda alçıpan çamuru kullanmamız gerekecek. Uzun süre dayanıklılığı konusu biraz şüpheli olduğu için bu yöntemi pek kullanmıyoruz.

Boyama öncesi duvar kağıdı kaldırma için kullanılan görselde, İstanbul boyacı ustası tarafından yarısı sökülmüş beyaz bir duvar kağıdı var.

İç Cephe Boyama Alanları

Renkler, evinizin karakterini tanımlamanıza yardımcı olur. Yine de, odalara göre iç cephe boyama uygulamasında doğru renkleri seçmek zor görünebilir. Size bu konuda birkaç fikir verelim.

Hayatımızın üçte birini geçirdiğiniz yatak odası tamamen kişiliğinizi yansıtmalı. Bunu için ona hakkettiği sevgiyi ve rengi verin. Evin en küçük alanlarından bir olan banyonuzu ise, dekorasyonuna uyumlu bir renkle boyatarak güzelleştirebilir ve aynı zamanda, daha uzun süre dayanmasını da sağlayabilirsiniz.

Mutfak duvarları, dolapların rengi dikkate alarak boyanmalı. Böylece, ahşabı gölgede bırakmamış olursunuz. Küçük bir alana duvar kağıdı kaplayarak mutfağı daha cazibeli ve modern bir alana da dönüştürebilirsiniz.

Oturma odası, davetkar bir yer olması için biraz daha fazla özen gerektiriyor. Salonu koltuk takımı, halı ve diğer mobilyalara uygun renkle boyatarak odayı modernize edebilirsiniz.

Koridorlar, genelde aydınlık bir alan olmadığı için açık renkler kullanılmasını öneriyoruz. Duvardaki tabloları ön plana çıkaracak tonları kullanabilirsiniz. Giriş alanını ise, doğru boya rengiyle misafirlerinize güçlü bir ilk izlenim yaratabilirsiniz.

İç cephe alanları için kullanılan görselde, İstanbul boyacı ustası tarafından boyanmış mutfak, yatak odası, salon ve çocuk odasından oluşan bir kolaj var.

İç Cephe Boyama Neden Önemli?

Boya, sadece yaşadığınız alanın görünümünü iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda evinizi hava şartlarına karşı korumaya da imkan verir. Duvarlarınızı deliksiz ve lekesiz tutmak, evinizin sağlığı için de önemlidir. Ayrıca, duvarlarınız gerçekten iyi korunuyorsa, satış değerini artırmaya ve potansiyel alıcıları çekmeye yardımcı olur. Kısaca özetlersek, iç cephe boyama sayesinde;

  • Evinizin yeniden satış ve kira değerini artırır,
  • Evinizi görsel olarak güzelleştirir,
  • Eski daireye çekici bir makyaj yapmanın basit bir yoludur,
  • İç cephedeki kusur ve hasarları gizler,
  • Duvar ve tavanda küf oluşumunu önler ve
  • Döşemenize kirlerin yerleşmesini engeller.
İç Cephe Boyama Neden Önemli başlığı için kullanılan görselde, İstanbul boyacı ustası tarafından boyanmış modern bir oturma odası var.

İç Cephe Boyası Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İç duvar rengi seçerken, dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Odanızda bulunan mobilyalar ve dekoratif aksesuarlar, iç cephe boyama rengini belirlemede önemli rol oynamaktadır. Halı, perdeler, parke ve pencerelerin rengine uyumlu tonları tercih etmeniz, odalarınızı göz yormayan estetik bir alana dönüştürecektir.

Bunu birkaç renkle örneklendirelim mi? En çok tercih edilen renklerden olan açık gri, ahşap ve deri mobilyalarla oldukça uyumludur. Ofisiniz için rahatlıkla tercih edebileceğiniz bu renk, ortamlara ferah bir hava kattığından müşterilerimizin ilk tercihidir. Kum beji, çoğu renkle uyumlu bir renktir. İşyerinde ya da konutlarda rahatlıkla uygulanabilir. Fil dişi rengi, modası asla geçmeyecek klasiklerdendir. Aydınlık mekanlar yaratmak isteyenlerin seçenekleri arasındadır. Soft bir ortam oluşturduğundan mobilyalarınızın daha ön plana çıkmasını sağlar. Buz mavisi ise, içinizi huzur ve sakinlik verecek boyalardan biridir.

Boyacıyım ustalarımızın duvar rengi seçimi konusunda sizlere yardımcı olacağından emin olabilirsiniz.

İç cephe boyası seçiminde dikkat edilmesi gerekenler konusu için kullanılan görselde, mavi ve mor renk tonlarını gösteren duvar boyası renk paletleri var.

İç Cephe Boyamada Kullanılan Malzemeler

Profesyonel bir boyacının iç cephe boyama yaparken kullanacağı malzemeler genel olarak standarttır. Bunlar; boya fırçası, boya rulosu, parmak rulo, kağıt bant, naylon branda, alçı, spatula, sıva malası, zımpara, su kovası, su, merdiven, eldiven, temizlik bezi ve iş tulumu.

Kağıt bant; süpürgelik, pencere ve kapı pervazlarını bantlamak ve böylece, bu alanları boya sıçramasından korumak için kullanılır. Zeminleri, eşyalarınızı boya damlalarından korumak için de naylon bez kullanılır. Boya yapmadan önce duvar ve tavandaki kırık, çatlak ve delikleri kapatmak için alçıdan yararlanılır. Alçı kuruduktan sonra, yüzeye pürüzsüz şekil verecek olan ise, zımparadır. Kurumuş alçının üzeri bu malzemeyle zımparalanarak iç cephe boyamaya hazır hale getirilir. Temiz bir kova, içinde alçı veya boya hazırlamak için gerekli bir üründür. Alçıyı yüzeye sürmek ve sıvamak için spatula ve maladan faydalanılır.

Boya rulosu, geniş yüzeyleri daha hızlı ve etkili boyamaya yarar. Rulonun giremediği dar ve keskin yerleri boyamak, boya fırçası yardımıyla olur. Su bazlı boyalarda kestirme fırçası kullanmak en sağlıklısı olacaktır. Parmak rulosu, dar ve uzun yüzeylerde boyama işini daha da kolaylaştıracaktır. Alçı ve boyanın hazırlanmasında renkte hataya yer vermemek için mutlaka temiz su kullanılmalı. Boyunuzun yetişmediği alanları boyamak ve tavan kestirmelerini yapmak için katlanır merdivene ihtiyaç duyulur. Kazayla boyanın aktığı veya damladığı yerler, nemli bir bez yardımıyla derhal silinmelidir.

Boyacı ustası, boya işinde kendi sağlığını korumak adına bir çift iş eldiveni ve iş elbisesi kullanmalıdır.

İç cephe boyma malzemeleri için kullanılan görselde, dar yüzeyleri boyamak için kullanılan parmak boya rulosu var.

İç Cephe Boyama Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Boya İşi Bittikten Sonra Temizleyecek miyim?2021-02-01T19:44:20+03:00

Hayır. Boya badana uygulamamıza başladığımız gibi evinizi temiz bırakıyoruz. Boya işi bittikten sonra, koruyucu naylon bezleri topluyor, çalışma alanındaki zemini nemli bezle siliyor ve tüm hafriyatı kaldırıyoruz.

İç Cephe Boya İçin Peşinat Ödemeli miyim?2021-01-27T18:47:49+03:00

İç cephe boya badanada işçilik masrafı için peşinat ödemek zorunda değilsiniz. Boya ve malzemeleri biz alacaksak, sadece bunun için ustamıza ödeme yapabilirsiniz ya da yakın civarda tanıdığınız bir nalbura ustamızla birlikte giderek iç duvar, tavan ve ahşap boyama malzemelerini tedarik edebilirsiniz.

En Popüler İç Cephe Boya Renkleri Neler?2021-01-27T18:51:37+03:00

Renk trendleri dönem dönem değişmekle beraber, popülerliği hiç değişmeyen bazı duvar renkleri vardır. En popüler iç cephe boya renkleri; açık gri, bej, fil dişi, buz mavisi, antrasit mavi, çakıl taşı, alev kırmızısı, şampanya rengi, mint yeşili ve mercan pembesidir.

Açık tonların müşterilerimizce en çok tercih edilen duvar renkleri olduğunu söyleyebiliriz.

İç Cephe Boyama Süreci Nasıl İlerliyor?2021-01-27T18:56:01+03:00

İç cephe boyama süreci şu şekilde işler: Ekibimizden bir usta, projeniz için sizinle evinize gelir ve mevcut duvarlarınızı inceler. İsteklerinizi dinler ve kesin bir fiyat teklifi sunar. Anlaşma dahilinde, projenizin başlaması için size bir kesin teklif ve başlama tarihi verir.

Boyamaya Geçmeden Önce Hazırlık Yapmalı mıyız?2021-01-27T20:02:50+03:00

Evet. Boyamaya geçmeden önce hazırlık yapmalıyız. Boya uygulanacak alanda kırılabilir eşyalar varsa, kaldırmalısınız. Duvarlardaki tablo ve posterleri çıkarın. Giysi dolabı gibi ittirilmesi ağır mobilyaların yükünü hafifletmek için içlerini boşaltın. Aşırı ağırsa, gelmeden önce ustamızı bilgilendirin. Bilgisayar gibi elektronik araçları kapatın ve bağlantılarını çıkarın.

Soğuk Havada İç Cephe Boyama Yapılır mı?2021-01-27T20:09:58+03:00

Evet. Soğuk havada iç cephe boyama yapmak mümkün. Evinizin sıcaklığı yeterliyse ve soğuk havaya kalmıyorsa, boyanın kuruması için ihtiyaç duyulacak süre, muhtemelen sıcak havalarda boyamayla aynı olacaktır.

100m²’lik Bir Evi Boyamanın Maliyeti Nedir?2021-01-27T20:16:32+03:00

100m²’lik bir evi boyamanın maliyeti; evinizdeki oda sayısına, duvarların hasarına ve evinizin nasıl inşa edildiğine bağlıdır. Tüm odalarınızı yeniden boyatmayı planlıyorsanız, bizden ücretsiz bir tahmin alabilirsiniz.

İlk Duvarı mı Yoksa Tavanı mı Boyuyorsunuz?2021-01-27T20:20:00+03:00

Önce tavanı, sonra duvarları boyamak en iyisidir. Bu, tavan boyama işlemi sırasında duvarlarınızda kalan boya kalıntılarını örtmemize imkan sağlar.

Tavanların İki Kat Boyaya İhtiyacı Var mı?2021-01-27T20:24:12+03:00

Her zaman tavanların iki kat boyaya ihtiyacı olmayabilir. Kaliteli bir tavan boyası ve iyi bir fırça kullanıyorsanız, genellikle bir kat yeterli olur. Ayrıca, tavanın sararmamış ve iyi durumda olması gerekiyor. Ancak, tavanın tahribatına ve yapılan işlemlere göre iki kat çekmek zorunda kalabilirsiniz. Boyacıyım ustaları yüksek alanlara rahatlıkla ulaşabilir ve boyama işini çok kısa sürede halledebilirler.

İç cephe boyamayla ilgili sıkça sorulan sorular için kullanılan görselde, evlerini boyatmak isteyen insanların kafalarında oluşan lacivert, siyah ve açık mavi renklerde soru işaretleri var.

Evinizde değişiklik yapmak istediğinizi anlıyoruz. Öyleyse, iç cephe boyama işinde tüm detayları bize bırakın. Ücretsiz teklif aldıktan sonra, Boyacıyım ustaları size renk danışmanlığı yapacak ve evinizi, içinize sinecek size özel bir yaşam alanına dönüştürecek. Hizmetlerimiz, projenizi gerçekleştirebilmek için kişiselleştirilmiş özel çalışmalar da içerir. Yüksek performans, yılların tecrübesi ve kaliteli boya malzemelerimizle boyacılarımız  hizmetinize hazır.

İstanbul’da yaşıyorsanız ve profesyonel bir boyacı ekibi arıyorsanız, sizinle konuşmak için sabırsızlanıyoruz.

İç Cephe Boyama İçin Bizi Arayın!

İç Cephe Boyama İhtiyaçlarınız İçin Buradayız!

Go to Top